Boek een workshop champagne sabreren

Ben je geïnteresseerd in bubbels en heb je altijd al eens willen sabreren? Zoek je een gezellige activiteit voor een borrel of feest? Boek dan een workshop sabreren bij ons. Je leert dan om met een sabel een fles champagne te openen. Er is geen risico op glasscherven in de wijn omdat deze worden weggeblazen door de druk die op de fles staat. Wij komen thuis of op locatie langs om meer over de achtergrond van het sabreren te vertellen, het sabreren zelf te leren en, indien gewenst, samen een proeverij van onze flessen te beleven.

Sabreren

De traditie van het sabreren van champagne stamt uit de tijd van Napoleon, toen de officieren hun flessen openden met hun sabel om de overwinning te vieren of het verlies te verdrinken. De kunst is om met het sabel de zwakste plek, namelijk de hals van de fles, op een juiste manier te raken. Wanneer je de techniek perfect uitvoert zal er een kaarsrechte snede ontstaan.

sabreren van champagne

Workshop

De workshop bestaat uit een demonstratie met uitgebreide instructie waarna elke deelnemer zijn eigen fles mag sabreren. Het is een zeer leuke aanvulling op een proeverij maar is ook uitstekend te boeken als losstaande activiteit voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, verjaardag, bedrijfsuitje of een woensdagavond in het studentenhuis. Uiteraard drinken jullie de net geopende fles samen op. Onze sabreur vertelt jullie alles over de fles en over het onderwerp champagne. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur, maar kan in overleg natuurlijk ook op maat gemaakt worden.

Prijs

Je kunt al een workshop boeken voor €25.- per persoon bij groepen vanaf 5 personen. Voor die prijs sabreert iedere deelnemer een crémant de Bourgogne (0,75l) of een crémant uit de Elzas (0,75l). Een fles champagne uit ons assortiment sabreren is natuurlijk ook mogelijk, hiervoor vragen we het verschil in prijs tussen de crémant en de betreffende fles champagne bovenop de 25.-. Zijn jullie met minder dan 5 personen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het is mogelijk om de workshop sabreren te combineren met een proeverij van verschillende champagnes en crémants.  Neem contact met ons op voor een aanbieding die bij jou past.

Of bel ons op 06-24338349.